Main menu

Pages

GIS for TR (GIS in Turkey)

Uzay Zaman Model Madenciliği Araçları ArcToolbox

Uzay Zaman Örüntü Madenciliği araç kutusuna genel bakış

(ArcGIS, ArcToolbox) Araçlar


  1. Uzay Zaman Örüntü Madenciliği araç kutusu, hem uzay hem de zaman bağlamında veri dağılımlarını ve modellerini analiz etmek için istatistiksel araçlar içerir. Uzay-zaman netCDF küpünde depolanan verileri hem 2B hem de 3B olarak görselleştirmeye ve küp oluşturmadan önce verilerinizdeki eksik değerleri doldurmaya yardımcı olabilecek bir araç seti içerir.
  2. Noktaları Toplayarak Uzay Zaman Küpünü Oluşturma, nokta veri kümelerini alır ve analiz için çok boyutlu bir küp veri yapısı (netCDF) oluşturur. Gelişen Sıcak Nokta Analizi daha sonra küpü girdi olarak alır ve zaman içinde istatistiksel olarak önemli sıcak ve soğuk nokta eğilimlerini tanımlar.
  3. Yeni, yoğunlaşan, kalıcı veya düzensiz sıcak nokta modellerini farklı zaman adımı aralıklarında bulmak için suç veya hastalık salgın verilerini analiz etmek için Gelişen Sıcak Nokta Analizi aracını kullanabilirsiniz. Yerel Aykırı Değer Analizi aracı, küpü, istatistiksel olarak anlamlı yüksek veya düşük değerler kümelerinin yanı sıra, uzay ve zaman bakımından komşularından istatistiksel olarak farklı değerlere sahip aykırı değerleri belirlemek için girdi olarak alır. Yardımcı Programlar araç seti, uzay-zaman küpünde depolanan verileri ve analiz sonuçlarını iki ve üç boyutlu olarak görselleştirmenizi sağlar. Bu görselleştirme araçları, küpün yapısını, küp toplama işleminin nasıl çalıştığını anlamak ve diğer Uzay Zaman Model Madenciliği araçları tarafından kübe eklenen analitik sonuçları görselleştirmek için kullanılabilir. Küp içeriğine bakmanıza izin verecek stratejiler için Uzay Zaman Küpünü Görselleştirme konusuna bakın.

Uzay Zaman Model Madenciliği Araçları ArcToolbox


  • Uzay Zaman Örüntü Madenciliği araç kutusunun araç seti:


1. Yardımcı programlar araç seti

Bu araç seti, bir netCDF küpünde depolanan değişkenleri görselleştirmek için araçlar içerir.


Uzay Zaman Örüntü Madenciliği araç kutusunun araçları:


1. Noktaları Birleştirerek Uzay Zaman Küpü Oluşturun

Bir dizi noktayı uzay-zaman bölmelerinde toplayarak bir netCDF veri yapısında özetler. Her bölmede puanlar sayılır ve belirtilen nitelikler toplanır. Tüm depo yerleri için, sayımlar ve zaman içindeki eğilim ve özetlenen nitelikler değerlendirilir.


2. Gelişen Sıcak Nokta Analizi

Bir netCDF uzay-zaman küpündeki nokta sayılarının veya niteliklerin kümelenmesindeki eğilimleri tanımlar. Kategoriler arasında yeni, ardışık, yoğunlaşan, kalıcı, azalan, sporadik, salınımlı ve tarihi sıcak ve soğuk noktalar bulunur.


3. Yerel Aykırı Değer Analizi

Yüksek veya düşük değerlerin istatistiksel olarak anlamlı kümelerini ve ayrıca uzay ve zamanda komşularından istatistiksel olarak farklı değerlere sahip aykırı değerleri tanımlar.


Tüm Uzay Zaman Desen Madenciliği araçlarına gitmek için buraya tıklayın.

Yorumlar

table of contents title