Main menu

Pages

GIS for TR (GIS in Turkey)

Sunucu Araçları ArcToolbox

Sunucu araç kutusuna genel bakış

(ArcGIS, ArcToolbox) Araçlar


  1. Sunucu araç kutusu, ArcGIS Sunucu haritasını ve dünya önbelleklerini yönetmek için araçlar içerir. Ayrıca, sunucu aracılığıyla veri çıkarmayı basitleştiren ve bir web uygulamasından yazdırmayı kolaylaştıran araçlar içerir.

Sunucu Araçları ArcToolbox

  • Sunucu araç kutusunun araç takımları:


1. Önbelleğe alma

Önbelleğe Alma araç seti, harita, resim ve dünya hizmetlerinin daha hızlı görüntülenmesi için önbellekler oluşturur ve yönetir. Önbellekler, sunucunun istemcilere dağıtabileceği önceden oluşturulmuş görüntülerden oluşur. Adında Harita Sunucusu olan araçlar, harita ve görüntü hizmetleriyle çalışır; Globe Server adındaki araçlar dünya servisleriyle çalışır.


2. Veri Çıkarma

Veri Çıkarma araç seti, bir ArcGIS Server coğrafi işlem hizmeti olarak gelişmiş klip, zip ve gönderi görevlerini uygulamak için dört araç sağlar. Extract araç seti ve özellik analiz aracı Clip'tekiler gibi genel ayıklama araçları, yalnızca çıktının girdiyle aynı veri biçimini ve uzamsal referansı gösterdiği tek bir katman verisinin alt kümesini çıkarmanıza izin verir. Bu araçlar, özellikle İnternet üzerinden birden çok katman, çıktı formatı ve uzamsal referans seçme esnekliğiyle veri çıkarmak isteyenler için biraz sınırlıdır. Veri Çıkarma araç seti, bu tür işlevleri kolaylaştırmak için tasarlanmıştır, böylece çok katmanlı verileri, coğrafi işleme hizmeti aracılığıyla belirtilen biçim ve uzamsal referansla verimli bir şekilde ayıklayabilirsiniz. Ayrıca, çıktı dosyasını sıkıştırabilir ve e-posta yoluyla gönderebilir, böylece tüm çıkarma ve teslim sürecini daha etkili hale getirebilirsiniz.


3. Yazdırma

Yazdırma araç seti, web uygulamalarından yazdırmayı kolaylaştıran araçlar sağlar.


4. Yayıncılık

Publishing araç seti, GIS kaynaklarını hazırlamak ve yayınlamak için araçlar sağlar. CBS kaynaklarının yayınlanması ArcGIS Desktop kullanılarak gerçekleştirilebilir.


Tüm Sunucu araçlarına gitmek için burayı tıklayın.

Yorumlar

table of contents title