Main menu

Pages

GIS for TR (GIS in Turkey)

Coğrafya neden bilimlerin anası olarak kabul edilir?

Coğrafya neden bilimlerin anası olarak kabul edilir?

Coğrafya neden bilimlerin anası olarak kabul edilir?

Coğrafya, Dünyayı Tanımlama Bilimidir

Coğrafya neden bilimin anası olarak kabul edilir?

Neden herhangi bir ülkede, belediyede veya kurumda onu akıllı yapan coğrafi vizyon kullanalım?


Coğrafya mı bilim mi bunun kanıtı nasıl ve nedir??

Bu makale coğrafya biliminin öneminden ve diğer bilimlerle ilişkisinden bahsetmektedir. Coğrafya, yalnızca nehirler, dağlar, yaylalar ve ovalar gibi Dünya yüzeyinin biçimlerini veya canlı organizmaların ilişkilerini ve doğa ile insan arasındaki bütünleşmeyi incelemekle ilgilenen bir bilim değildir. Daha ziyade, bu çalışmalar ve ilişkiler, devleti güçlendirmek ve ilerletmek için ve Coğrafya diğer bilimlerde bir ilişki aracılığıyla kullanılır.

Bu nedenle bu makalede coğrafyanın birçok bilimle ilişkisi açıklığa kavuşturulacaktır. Neden coğrafya mı bilim mi sorusuna cevap verebilmek için aşağıdaki örneklerle açıklığa kavuşturulacaktır:

  1. Coğrafyacı tıpta çok güçlüdür: Herhangi bir hastalığın yayılmasını inceleyerek ve anlayarak, ister canlı organizmalardan ister doğadan olsun, yayılma sebeplerini ve bir yerde yayılıp başka yerlerde yayılmama nedenini açıklar. .
  2. Coğrafyacı mühendislikte çok güçlüdür: birçok çalışma ve coğrafi analiz ve coğrafi bilgi sistemlerinin kullanımı yoluyla, herhangi bir coğrafi alandaki birçok proje için en uygun coğrafi konumlar belirlenir, bu nedenle kırsal ve kentsel planlama ve şehir çalışmaları onları inceleyen coğrafyacılardır. .
  3. Coğrafyacı askeri bilimlerde çok güçlüdür: askeri operasyonların yürütülmesinin geliştirilmesi ve takibi ve herhangi bir askeri hareketi başlatmak için uygun iklim koşullarının bilgisi ve ayrıca düşmanın ülkeye sızabileceği zayıf noktaların belirlenmesi yoluyla. .
  4. Coğrafyacı dünya dillerinde çok güçlüdür: çünkü coğrafya insanı, kültürünü, dilini ve onunla ilgili her şeyi inceler.
  5. Coğrafyacı matematikte çok güçlüdür: hangi coğrafi olayların var olduğunu anlamak için birçok aritmetik ve istatistiksel denklem kullanılır.
  6. Coğrafyacı tarihte çok güçlüdür: Herhangi bir coğrafi olgunun gelişimini anlamada tarihsel bilgi çok önemli olduğundan, coğrafi incelemeden önce, ister doğal ister insan yapımı olsun, coğrafi olayların tarihini inceleyen kişidir.
  7. Coğrafyacı bilgisayar biliminde çok güçlüdür: bu, bilgisayar aracılığıyla kullanılan CBS ve programlarının kullanımıyla anlaşılır.
  8. Coğrafyacı, yeryüzünün doğası bilimlerinde çok güçlüdür: yüzeyin, kayaların, toprağın vb. türlerini ve şekillerini ve bunun kentsel büyüme ve genişlemesi yoluyla önemini inceleyerek ve anlayarak.
  9. Coğrafyacı siyaset biliminde çok güçlüdür: sınırları çizmenin ve tartışmalı alanları listelemenin yanı sıra devletin gücünün unsurlarını toplayarak, koruyarak ve sayarak, teşhis ederek, güçlü ve zayıf yönlerini keşfederek.
  10. Coğrafyacı sosyolojide güçlüdür: insanların milliyetlerini ve dağılım alanlarını inceleyerek ve onları azaltmak için tüm sosyal sorunları ve bunun herhangi bir toplum üzerindeki etkisini anlayarak, örneğin dinlenme, intihar, ölüm, doğum, boşanma ve boşanma vakalarını incelemek gibi. diğerleri.

Coğrafi harita onun silahı, varlık sebebi ise mekânsal analizlerdir.

  • Bunlar, coğrafyanın neden bilimin anası olduğunu öğrenmekle yetindiğimiz bazı örnekler.
  • Bu nedenle, coğrafi bir kişi toplumda eğitimli bir kişi olarak kabul edilir. Coğrafyanın diğer bilimlerle olan ilişkisinde bahsedilen bu bilgiler sayesinde coğrafyacı nerede olursa olsun eserinde yaratıcı olabilir.
  • Unutmuyoruz ki, teknoloji çağı ve birçok teknolojinin geliştiği bu çağda, sayılamayacak kadar çok dönüm noktamız, fenomenimiz ve coğrafi verimiz var. Bu nedenle, bu coğrafi verilerin analiz için geçerli olan coğrafi veri tabanlarında toplanması, envanterlenmesi, kaydedilmesi ve saklanması, karar destek amaçlı harita ve raporların üretilmesi için CBS kullanılmıştır. , Bu, coğrafyacıların tüm ayrıcalığı ve işlevleridir.
  • Örneklere değindikten sonra coğrafyanın bilimin anası olduğunu hak etmiyor mu?
  • Bu nedenle coğrafyacı doğru coğrafi vizyonu kullanırken ve doğru yer ve zamanda devlette bir süper güç haline gelir ve coğrafi vizyonu belediyede kullanmak akıllı hale gelir ve coğrafi vizyonu herhangi bir kurumda sömüren bu kurum denetleyici ve çok fazla olur. kuvvetli.

You are now in the first article

Yorumlar

table of contents title