Main menu

Pages

GIS for TR (GIS in Turkey)

ArcGIS'teki herhangi bir coğrafi veritabanının verileri ve bir Geodatabase dosyası ile bir Kişisel Geodatabase arasındaki fark nedir?

ArcGIS yazılım ortamında Dosya Geodatabase ile Personal Geodatabase arasındaki fark nedir ???

ArcGIS yazılım ortamında Dosya Geodatabase ile Personal Geodatabase arasındaki fark nedir ???


ArcGIS yazılım ortamı özelinde coğrafi veri tabanlarından bahsederken hava fotoğrafları, uydu görselleri, harita görüntüleri (Raster) ve veri sayısallaştırma ile ilgili her türlü verinin saklandığı, saklandığı ve analiz edildiği yerden bahsediyoruz. Çizim ve ekleme verileri (Öznitelik Tablosu), coğrafi bir konuma bağlı olmayan tablolarla temsil edilen meta verilere ek olarak bir çokgen, bir çizgi ve bir nokta (Vektör) biçiminde gelir (Tablo).


  • Bir şekilde benzer olan coğrafi verileri tek bir veritabanında saklayan ve saklayan coğrafi veritabanı, örneğin su ve kanalizasyon hatları, kara sınırları ve coğrafi alanlar hakkında verileri içeren bir şehir için bir coğrafi veritabanı ve yangınla mücadele ve yönetimin analizi ve yönetimine ilişkin haritalar. selden etkilenen yerler.
  • ArcMap programı içerisinde herhangi bir proje açarken ve verilerin korunmasını, saklanmasını ve analizini sağlamak için bir coğrafi veritabanı oluşturuyoruz veya ArcGIS dışındaki dosyaları coğrafi veritabanına aktarıyoruz. Buradan, coğrafi veritabanlarının türleri tanımlanır:

  1. Geodatabase Dosyası: .gdb formatına sahiptir ve sınırsız boyutta veri kaydetme kapasitesine sahiptir. Bu tür bir coğrafi veritabanı, kaydedilen tüm coğrafi verileri sıkıştırmaya ve özellikleri hızlı bir şekilde tanımlamak ve ayrıca verileri daha verimli bir şekilde değiştirmek için uzamsal dizinler oluşturmaya olanak tanır.
  2.  Kişisel Coğrafi Veritabanı: .mdb formatı Verileri kaydetme kapasitesi 2 GB'ı geçmez, coğrafi veritabanı dosyasına kıyasla verilerin yönetilmesi, kaydedilmesi, depolanması ve analiz edilmesinde birçok kısıtlamaya sahiptir.

Geodatabase dosyasını ArcGIS yazılımınızdaki herhangi bir projede kullanmanız önerilir.

Coğrafi veritabanlarının bir ArcGIS ortamında depoladığı veriler:

  1. Özellik Veri Kümesi
  2. Özellik Tablosu
  3. Özellik Sınıfı adlı vektör sınıfları
  4. Kartografik Temsil
  5. Açıklama metinleri
  6. Boyutlar
  7. Veriler arasındaki ilişkileri tanımlayın İlişki Sınıfı
  8. Raster Veri Kümesi . Raster Veri Kümesi
  9. Raster Katalog
  10. Mühendislik Düzeltme Topolojisi
  11. Geometrik Ağ Analizi
  12. Ağ Veri Kümesi
  13. Arazi
  14. Konum Belirleyici
  15. Anket Veri Kümesi
  16. araç kutusu

Yorumlar

table of contents title