İş aramak
Bir üniversiteden veya kolejden mezun olduktan sonra bir iş fırsatı bulmakla ilgilenen kişiye. Çalışmalarda kişi, uzmanlığına göre öngörülen konularda başarılı olmak için çok çalışır ve kendisinden istenen çalışma ve araştırmaları yapmak için çaba gösterir.
- Bu yazıda üniversite seviyesini tamamladıktan sonra ve işgücü piyasasına girmeden önce birkaç adım atılacaktır. Burada da kendini pazarlamak isteyen herkes için yorgunluk ve kişisel çaba var ama ben bu yazımda uzmanlık alanında deneyim kazanmak ya da deneyim kazanmak adına bu yorgunluğu hafifletmeye çalışıyorum. çevre.
- Bu nedenle, ister devlet ister özel kuruluşlar, hatta küçük veya büyük özel şirketler olsun, her yerdeki işgücü piyasası, işgücü piyasasında kalifiye olmak veya kalifiye olmak için bazı şeylere ihtiyaç duyar, sertifikalarla değil, deneyimle çalışır, nihayetinde, sertifika, bir iş bulduğunuz bilimsel bir niteliktir, ancak deneyim nasıl gelir Ve siz veya siz bir üniversite veya kolejden yeni mezun oldunuz:
1. Uzmanlık hakkında bilgi edinmek ve uzmanlıkla ilgili her şey hakkında bilgi sahibi olmak tercih edilir:
Sevgili ilgilenenler, sizin için mükemmel bir avantaj olan güvenilir kaynaklardan ve belgelerden öğrenmeli ve burada uzmanlık ve ilgi alanınıza uygun kursları, çok sayıda sertifikayı ve arkasında halkla ilişkiler başarısını elde ederek öğrenmelisiniz. iş piyasasına girmeden önce sizin veya sizin için güçlü bir noktadır.
2. Uzmanlığınızı destekleyen şirket ve kurumlarda eğitim (Staj):
Bu adımda ilerleme çok önemlidir ve boş zamanlarınızda ve tatillerinizde öğrenirken bir eğitim fırsatı bulursanız veya alırsanız sorun değil. Sonunda hak ettiğiniz bir deneyim belgesi alacak, ondan öğrenecek ve işgücü piyasası hakkında fikir sahibi olacaksınız.
3. Halkla ilişkiler:
Uzmanlık alanı olan kişilerle ilişkiler kurarak kendinizden ödün vermeyin ve hayatın temellerinden biri haline gelen sosyal paylaşım sitelerini unutma veya unutma, uzmanlığınızla ilgili birçok kişiye ekleyin, iletişim kurun ve sorun. sınıf arkadaşları, yaşadığın çevre ve bulunduğun yerlerin yanı sıra kurslar, eğitimler ve atölyeler İş, alanınızda ilgili insanlarla dolu ve onlarla ilişkiler kuruyor.
4. Gönüllülük:
Eğitim fırsatları ve kurslar almıyorsanız veya almıyorsanız ve eğitiminiz sırasında veya sonrasında gönüllü olma fırsatınız varsa, kaçırmayın, çünkü bu, uzmanlığınızı destekleyecek ve bir işe girmeden önce işgücü piyasasına girmenizi sağlayacak deneyim kazanmanızı sağlayacaktır. fırsat.
5. Hiçbir iş fırsatını kaçırmayın:
Bazen, mezuniyetten sonra veya eğitim sırasında, düşük ücretli veya uygunsuz olduğunu düşündüğümüz iş fırsatları bulur, reddetmez ve onlara tutunuruz. Elinize daha iyi bir fırsat geçtiğinde, işten ayrılıp yeni bir işe başlamanız sorun olmaz.
6. YouTube eğitimi:
YouTube birçok videoyla doludur ve öğrenmek istediğiniz her şey YouTube'dadır, ancak burada belirli bir programda öğrenmek veya uzmanlığınızla ilgili bir şey hakkında teorik bilgi edinmek istiyorsanız YouTube'dan öğreneceğiniz bir şey eklemek istiyorum. kağıt kalem ve sesin olmadığı durumlarda kulaklığı kullanmakta bir sakınca yok çünkü youtube platformundan öğrenmek izlenen ve notlara yazılan her şeyi yazıp dinlemek ve pratik uygulaması çok önemli, Buradaki hedefe başvururken ve hedefe ulaşırken çok harika bir deneyim kazanıyor veya kazanıyorsunuz, YouTube'dan deneyim ve eğitim sertifikaları yok, ancak içinde uzmanlığınızı veya ilgilendiğiniz belirli bir alanı anlamanızı sağlayan bir şey var.
Notlar:
- Ayrıca, CV'yi unutmayın veya unutmayın. Güçlü bir özgeçmiş oluşturun ve tasarlayın çünkü herhangi bir işe başvururken önemlidir.
- Bahsedilen altı noktanın dışında daha pek çok noktayı eklemek mümkün ama en önemli noktalardan memnun kaldım, umarım kolay anlaşılır ve anlaşılır olmuştur.
- Bu makalenin sonunda, işgücü piyasasına gerekli güvenle girmek için deneyim ve eğitimi yapan siz veya sizsiniz. Uygulaması ve uygulaması kolay bahsettiğim adımları acele etmeyin, size ilk iş görüşmesinde başarılı olacak deneyimi garanti ediyorum.
Yorumlar
Yorum Gönder